Foto: Jaan Heinmaa
Lihatoidu retseptid
9. detsember 2022, 07:19

MAITSETE ADVENDIKALENDER 9 | Hakklihastrooganov

Hakklihastrooganov, nii tavalise ja nii värvitu hakklihakastme uus versioon, toob oodatud vaheldust argiroogade hulka. Marineeritud peet ja kurk annavad nii särtsakat maitset kui ka head värvi. Natuke sinepit lisab maitsele sügavust. 

Kogus: viiele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
1 tk Sibul
200 g Marineeritud peet
1 tk Marineeritud kurk
500 g Veisehakkliha
Õli praadimiseks
3 spl Tomatikaste või ketšup
2 spl Nisujahu
2 dl Vesi
2 dl Toidukoor
1 tk Puljongikuubik
2 tl Sinep
Sool
Must pipar

Valmistamine

1. Koori sibul ja haki peeneks. Haki väikesteks tükikesteks ka peet ja kurk.

2. Kuumuta pannil veidi õli ja pruunista hakkliha. Lisa hakitud sibul ja tomatikaste ja kuumuta paar minutit. Puista peale jahu ja kuumuta segades veel paar minutit. Lisa vesi, toidukoor ja murenda hulka puljongikuubik. Lase keema tõusta.

3. Lisa kastmesse hakitud peet ja kurk, maitsesta sinepi, soola ja pipraga. Hauta kastet tasasel tulel umbes 15 minutit. Maitse, ja kui vaja, lisa soola-pipart.

4. Paku koos keedetud kartulite, kartulipudru või riisiga.