Koostisosad
PÕHI
100 g Või
2 tk Muna
1 dl Suhkur
1 dl Fariinsuhkur
2.25 dl Nisujahu
1 tl Küpsetuspulber
2.5 tl Piparkoogimaitseaine
200 g Porgand
2 spl Värskelt riivitud apelsinikoor
TOORJUUSTUKREEM
300 g Toorjuust
80 g Või
6 dl Tuhksuhkur
KAUNISTUSEKS
Piparkoogipuru ja piparkoogid
Rosmariinioksad
Valmistamine
1. Sulata põhja tarvis või ja lase jahtuda. Vahusta munad suhkrutega heledaks vahuks.
2. Sega eraldi kausis jahu, küpsetuspulber ja maitseaine.
3. Koori ja riivi porgandid peene riiviga. Lisa munavahule sulavõi, riivitud porgand ja apelsinikoor ning jahu. Sega vaid niipalju, et tainas oleks ühtlane.
4. Kalla tainas 16-20 cm lahtikäivasse koogivormi. Küpseta 175 kraadises ahjus 30-35 minutit. Lase jahtuda ja lõika horisontaalselt kolmeks või neljaks.
5. Klopi kreemi ained ühtlaseks. Määri kihtide vahele ja koogi peale kreemi. Kaunista piparkoogipuru ja -kookide ning rosmariiniokstega.
Kommentaarid (0)