Foto: Jaan Heinmaa
Pille Enden 2. detsember 2022 09:51
Porgandikook sobib jõuluaega oivaliselt, eriti siis kui sellele annavad mekki piparkoogimaitseained.  Mida väiksemas vormis kooki küpsetada, seda kõrgem see tuleb ja nii saab ka rohkem kihte lõigata. Kook võiks enne serveerimist mõni tund seista, siis imbub kreem koogisse ja tulemus on mahlasem. 

Koostisosad
PÕHI
100 g Või
2 tk Muna
1 dl Suhkur
1 dl Fariinsuhkur
2.25 dl Nisujahu
1 tl Küpsetuspulber
2.5 tl Piparkoogimaitseaine
200 g Porgand
2 spl Värskelt riivitud apelsinikoor
TOORJUUSTUKREEM
300 g Toorjuust
80 g Või
6 dl Tuhksuhkur
KAUNISTUSEKS
Piparkoogipuru ja piparkoogid
Rosmariinioksad

Valmistamine

1. Sulata põhja tarvis või ja lase jahtuda. Vahusta munad suhkrutega heledaks vahuks.

2. Sega eraldi kausis jahu, küpsetuspulber ja maitseaine.

3. Koori ja riivi porgandid peene riiviga. Lisa munavahule sulavõi, riivitud porgand ja apelsinikoor ning jahu. Sega vaid niipalju, et tainas oleks ühtlane.

4. Kalla tainas 16-20 cm lahtikäivasse koogivormi. Küpseta 175 kraadises ahjus 30-35 minutit. Lase jahtuda ja lõika horisontaalselt kolmeks või neljaks.

5. Klopi kreemi ained ühtlaseks. Määri kihtide vahele ja koogi peale kreemi. Kaunista piparkoogipuru ja -kookide ning rosmariiniokstega.