Seenekaste
Foto: Taimne TeisipäevTAIMNE PÄEVARETSEPT | Seenekaste
Kreemine ja maitseküllane seenekaste sobib imeliselt õhtusöögilauale.
Vaja läheb:
2 spl oliiviõli
1/2 peeneks lõigatud sibulat
120 g seeni (nt šampinjone)
3 spl nisujahu
400 ml puljongit
200 ml vett
0,5 tl tüümiani
0,5 tl rosmariini
musta piparrt maitse järgi
0,5 tl salveid soovi korral
soovi korral soola
Valmistamine:
1. Kuumuta pannil õli. Lisa peeneks lõigatud sibul ja kuumuta kuni pehmenemiseni.
2. Sega hulka tükeldatud seened ja maitseained. Kuumuta, kuni seened on pehmenenud.
3. Lisa hulka 3 spl jahu ja sega.
4. Lisa puljong ja kuumuta kastet kuni keemiseni. Keeda vaiksel kuumusel, kuni segu hakkab paksenema.
5. Kui segu on liiga paks, lisa osadena vett juurde. Vee asemel võid kasutada ka osaliselt nt kaerajooki, sojajooki.
6. Vajadusel maitsesta veel soola ja musta pipraga. Serveeri soojalt!
Kommentaarid (0)