VALIKUT ON: Aga valikut teha pole kerge, tõdevad noored kokad Elisabeth Põlder (pildil vasakul) ja Melissa Daniela Servellon. Foto: Tiina Kõrtsini
Toiduuudised
28. november 2022, 15:35

VERIVORSTIDE TEST | Kas eelistad klassikalist jõulumaitset? Või tahad pugida vorsti, mis maitseb nagu piparkook?

Et jõululaual saaks pakkuda parimaid verivorste, tasub end aegsasti uute maitsetega kurssi viia. Kui paljudel on aastatega oma kindlad pühadelemmikud juba välja kujunenud, siis vähemalt advendiajal tasuks küll uusi maitseid proovida. Sestap proovis ka Õhtuleht oma järjekordsel pimetestil tänavu turule jõudnud uusi vorste ja üks toode võis maksimaalselt saada 90 punkti. Mida žürii siis üheksast uustulnukast arvas?

Tootjate veebikülgi vaadates avaneb muljetavaldav verivorstivalik. Paraku oli Tallinna suurpoodides avanev pilt selle nädala esmaspäeval-teisipäeval siiski märksa kesisem. Aga nagu vanarahvas ütles – kes otsib, see leiab. Kui meie üheksaliikmeline žürii proovis üheksat vorsti, siis uudistoodetest tasub poes otsida veel Linnamäe klassikalist verivorsti suitsupõsega, ASi Nõo Lihatööstus verivorste suitsupeekoniga ja Taadi verivorste. Kindlasti tasub pilk peal hoida ka taluturgudel ja laatadel pakutaval.

Edasi lugemiseks: