Kräsupea kook

Foto: Taimne Teisipäev
Taimne Teisipäev 22. november 2022 07:58

Kellel ei tekitaks mõte kräsupea koogist nostalgiat? See mõnus lapsepõlve retsept on nüüd uues taimses kuues.

Vaja läheb:

Biskviit:

  • 300 g nisujahu

  • 150 g suhkrut

  • 2 tl küpsetuspulbrut

  • 100 ml õli

  • 300 ml taimset piima

  • 1 tl õunaäädikat

Täidis:

  • 50 ml kirsimoosi

  • 200+200 g (Friendly Viking's Sour Oat) hapukoort

  • 50+50 ml taimset piima

  • 1 sl suhkrut

  • 100 g 56% Kalevi Bitter šokolaadi

Valmistamine:

1. Valmista biskviit marjatordi retsepti järgi.

2. Lõika biskviit kolmeks kettaks.

3. Aseta üks ketas koogivormi põhja. Määri sellele peale moos.

4. Valge kreem: sega kausis hapukoor, taimne piim ja suhkur.

5. Pruun kreem: sulata šokolaad; sega kausis hapukoor, taimne piim ja šokolaad.

6. Lõika ülejäänud kaks koogiketast kuubikuteks. Sega üks pool kogust kokku valge kreemiga ja teine pool pruuni kreemiga.

7. Pane valge kreemi ja koogi segu koogivormi ja hõõru laiali.

8. Pane pruuni kreemi ja koogi segu koogivormi ja hõõru laiali.

9. Hoia enne serveerimist 4 tundi külmkapis.