Foto: Jaan Heinmaa
Pille Enden 7. detsember 2022 12:17
Tuunikalapasteedi valmistamine on imelihtne ja kiire. Mõnus ja mahe pasteet sobib nii peo- kui hommikusöögilauale. Esimesel juhul tasub juurde pakkuda kappareid, oliive ja muna, mis suupistet täiendavad. 

Kogus: kaheksale
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
2 prk Tuunikala tükid õlis (a180g)
50 g Toorjuust
75 g Pehme või
2 spl Hakitud till
3 tk Rohelise sibula vars
2 tl Värskelt pressitud sidrunimah
0.5 tk Värskelt riivitud sidruni koor
1 tl Tabasco
Sool
Must pipar
SERVEERIMISEKS
2 tk Keedetud muna
8 tk Must oliiv
3 spl Kapparid

Valmistamine

1. Nõruta konservid. Töötle koos toorjuustu, või, tilli ja sibulaga saumikseriga või kombainis peeneks.

2. Lisa sidrunimahl ja riivitud sidrunikoor, maitsesta tabasco, soola ja pipraga. Pane toidukilega vooderdatud vormi, kui soovid välja kummutada. Kui serveerid kausist, siis pole seda vaja teha. Hoia serveerimiseni külmkapis. Välja kummutamiseks vajab pasteet pikemat tahenemisaega.

3. Serveerimiseks haki munad ja oliivid, serveeri koos kapparitega pasteedi juurde. Serveeri krõbeda saia, kreekerite või leivaga.