Foto: Jaan Heinmaa
Linnuliha retseptid
25. november 2022, 07:15

TUULISE JA JAHEDA AJA SOOJENDAJA | Kana-kõrvitsakarri

Tuulise ja jaheda õhtu soojendaks sobib üks mõõdukalt vürtsine karri, milles kõrvits mahendab teravust ja aprikoosid annavad magusust.  Karrit sobib serveerida nii riisi, nuudlite kui  lameleivaga. 

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
600 g Kanafilee või -kintsuliha
1 spl Õli
1 tk Väike sibul
3 tk Küüslauguküüs
2 tl Karripulber
1.5 tl Ttšillipulber
0.25 tl Jahvatatud kaneel
750 ml Kanapuljong
1 dl Kuivatatud aprikoosid
500 g Tükeldatud kõrvits
2 dl Kookospiim
1 spl Laimimahl
3 tk Rohelise sibula vars
1 pk Riisinuudlid (180g)
Sool
Must pipar

Valmistamine

1. Lõika kana väikesteks tükkideks ja maitsesta soola ning pipraga.

2. Kuumuta õli pannil. Pane pannile kana ja hakitud sibul, prae segades 7-9 minutit. Lisa hakitud küüslauk ja kuumuta läbi.

3. Sega hulka karripulber, tšilli ja kaneel ning kuumuta läbi.

4. Lisa puljong ja hakitud aprikoosid. Alanda kuumust ja hauta kaaneta aeg-ajalt segades 20 minutit.

5. Lisa kuubikuteks lõigatud kõrvits ja hauta kuni see on pehme, 8-10 minutit.

6. Vala roale kookospiim ja kuumuta 2-3 minutit. Võta pliidilt, maitsesta laimimahlaga ja lisa hakitud roheline sibul. Timmi maitse soola ja pipraga sobivaks

7. Keeda nuudlid vastavalt pakendil olevale õpetusele pehmeks, pane kaussi ja tõsta kaste peale