MÕNUS AMPS! Banaanileib pähklite ja puuviljadega
Koostisosad
0.75 dl Kuivatatud aprikoosid
0.75 dl Rosinad
2 dl Nisujahu
1.75 dl Rukkijahu
1 tl Sool
1 tl Küpsetuspulber
1 tl Sool
75 g Või
3 spl Pruun suhkur
2 tk Muna
4 tk Küps banaan (600g)
0.75 dl Hakitud Kreeka pähklid
Õli vormi määrimiseks
Riivsai vormi puistamiseks
Valmistamine
10-12 tk
1. Haki aprikoosid. Pane rosinad ja aprikoosid 25-30 minutiks leigesse vette likku. Kurna.
2. Kuumuta ahi 175 kraadini. Määri keeksivorm õliga ja puista üle riivsaiaga.
3. Sega jahud, küpsetuspulber, sooda ja sool kausis.
4. Vahusta või suhkruga. Mikserda ükshaaval hulka toasoojad munad. Koori banaanid ja purusta kahvliga. Vala muna-võisegu banaanidele ja mikserda kuni see on ühtlane ja kohev.
5. Lisa hakitud pähklid, rosinad ja aprikoosid ning sega tainasse. Kummuta jahusegusse ja sega kuni see on ühtlane. Lase 3-4 minutit seista.
6. Vala tainas ettevalmistatud keeksivormi ja küpseta 55-60 minutit või kuni sissetorgatud tikk väljub puhtana. Lase 10-15 minutit jahtuda ja kummuta vormist. Serveeri soojalt või jahtunult. Kata toidukilega, et leib paremini säiliks.
Kommentaarid (0)