Foto: Jaan Heinmaa
Tiina Lebane 17. november 2022 12:58

Tomatiaeg on Eestis lühike ja võõramaine tomat tundub suisa maitsetu. Tegelikult vajad vaid ühte, et tomatile taas maitset anda – kuumust. Prae tomativiile õige kergelt keskmisel kuumusel, lisa head õli, mahedat mozzarella’t ja värskeid ürte ja oivaliselt tomatine salat viib keele alla! 

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20–40 min

Koostisosad
500 g tomateid (eri suurusega)
2 sl hakitud tüümiani
oliiviõli
1 tl soolahelbeid
250 g mozzarella’t
1 pott basiilikut
purustatud musta pipart

Valmistamine

1. Pese tomatid ja kuivata. Lõika suured tomatid paksudeks viiludeks, väikesed poolita. Kuumuta pannil 2 sl oliiviõli ja prae tomatit-tüümiani kuumas õlis mõni minut, nii et tomatid muutuvad veidi pehmemaks, kuid ei kaota kuju. Tõsta tomatid vaagnale ja puista peale soolahelbeid.

2. Nõruta mozzarella ja rebi tomatitele. Lisa basiilikulehed, 3–4 sl oliiviõli ja musta pipart. Söö kohe.