Täidetud punased sibulad
Foto: Taimne TeisipäevTAIMNE PÄEVARETSEPT | Täidetud punased sibulad
Kinoa, rosinate ja krõmpsuvate mandlilaastudega täidetud sibulad on tõeline pidupäevatoit – näiteks sobivad need imeliselt jõululauale! See imeline retsept pärineb blogist Hea toidu kodu.
Vaja läheb:
6 punast sibulat
4 sl oliiviõli
40 g kinoad
sool maitse järgi
kaneel
Cayenne'i pipari
vürtsköömneid
100 g kirsstomateid
25 g rosinaid
25 g mandlilaaste
maitseroheline serveerimiseks
Valmistamine:
Soojenda ahi 200 kraadini.
Lõika sibulatelt juure poolt ära umbes 3 mm, et need püsti seisaks, ning ülevalt poolt umbes 1 cm kõrguselt ka „mütsike“ (see jäta alles) ning eemalda sibulatelt koor.
Määri ahjuvorm ning sibulate lõikepinnad kergelt oliiviõliga ning aseta sibulad koos äralõigatud „mütsikestega“ vormi, lisa ka umbes 100 ml vett.
Kata vorm fooliumiga ning küpseta neid umbes pool tundi.
Vahepea keeda kinoad 300 ml soolaga maitsestatud vees umbes 10 minutit, seejärel kurna.
Kui sibulad valmis, siis lase neil veidi jahtuda ning seejärel hakka sibulate keskelt ettevaatlikult kahvliga seesmiseid kihte välja kraapima nii, et terveks jäävad kaks välimist kihti.
Haki sibulate sisu jämedalt ning aseta pool sellest tagasi ahjuvormi.
Pane ahjuvormi ka neljaks lõigatud kirsstomatid ning maitsesta neid soola, kaneeli ning cayenne’i pipraga.
Kuumuta pannil oliiviõlis ülejäänud sibulate sisu ning rosinaid umbes minut aega.
Seejärel lisa ka kinoa ning mandlilaastud, maitsesta segu tugevalt soola, cayenne, kaneeli ning vürtsköömnetega ja prae segu 3-5 minutit.
Täida sibulad kinoa-seguga kasutades teelusikat, aseta täidetud sibulad ahjuvormi ning määri kergelt õliga.
Küpseta umbes 15 minutit, poole pealt aseta „mütsikesed“ sibulale tagasi.
Serveeri sibulad koos küpsetatud kirsstomatite ja sibulaseguga ning puista peale värskeid ürte.
Kommentaarid (0)