Pannkoogid õunte ja kaneeliga
Foto: Taimne TeisipäevTAIMNE PÄEVARETSEPT | Pannkoogid õunte ja kaneeliga
Klassikalised õhukesed ülepannkoogid ehk krepid sügiseste kaneeliõuntega.
Vaja läheb:
150 ml taimset piima
150 ml vett
155 g nisujahu
2 tl küpsetuspulbrit
0.5 tl kaneeli
1 sl õli
2 tl suhkrut
0.5 tl soola
soovi järgi maapähklivõid
2 keskmist tükeldatud õuna
2 tl kaneeli
Valmistamine:
Sega suures kausis kokku jahu, suhkur, küpsetuspulber ja sool.
Sega väiksemas kausis kokku taimne piim, vesi ja õli.
Kalla märg segu kuivale segule. Sega, kuni koostis on ühtlane, kuid väldi ülesegamist, muidu jääb tekstuur liiga kummine.
Kuumuta pannil õli keskmisel kuni kõrgel kuumusel. Vala kulbitäis tainast pannile ja kalluta ühtlaselt üle panni ülepannkoogiks.
Kui kook pealt mullitama hakkab ja äärtest lahti lööb, keera see kiiresti ümber ja prae kuldpruuniks ka teiselt poolt.
Prae samal pannil õunatükid, kuni nad kergelt klaasjaks muutuvad, lisa hulka 1 tl kaneel ja prae veel veidi.
Serveeri pannkook kaneeliõuntega.
Kommentaarid (0)