Foto: Jaan Heinmaa
Taimetoidu retseptid
10. november 2022, 08:18

PERE KIIRESTI SÖÖNUKS | Kartulivorm tomati, spinati ja mozzarella’ga

Külmutatud kartuli-sibulasegu on hea variant, kui lühikesel argiõhtul pead midagi sooja ja toitvat, seejuures kiiresti, lauale saama.  Tõsta segupakk eelmisel päeval tavakülma sulama või hoia sügavkülmast võetud pakki umbes 15 minutit leiges vees. Ahjuroa sisse saad lisada ka näiteks spinatit või lehtkapsatükke, värskeid või konservtomateid. Muna-piimakastet ja head juustu peale ning üht-teist oma lemmikmaitseainete hulgast. Või siis järgi siinset retsepti. 

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: 40-60 min
20 minutit + 45-50 minutit ahjus

Koostisosad
500 g Külmutatud kartuli-sibulasegu, sulatatud
250 g Mozzarella (2 palli)
2 spl Õli
3 tk Küüslauguküüs
250 g Kirsstomatid
1 pk Värske spinat
4 tk Muna
1 dl Piim
0.5 tl Jahvatatud muskaatpähkel
Sool
Must pipar

Valmistamine

1. Määri umbes 2-liitrine ahjuvorm seestpoolt õliga ja suru kartuli-sibulasegu vormi põhja. Puista peale 0,5 tl soola ja küpseta 200-kraadises ahjus 10 minutit. Lõika üks mozzarella-pall ribadeks ja tõsta kartulitele.

2. Puhasta küüslaugud ja haki peeneks. Poolita kirsstomatid. Aja poti põhjas õli kuumaks ja prae selles küüslauku 1 minut, lisa tomatid ja prae veel 1 minut. Lõpuks lisa spinatilehed ja kuumuta segades veel paar minutit, kuni lehed hakkavad viltjaks muutuma. Jaga segu vormi kartulitele.

3. Klopi munad piimaga lahti, lisa maitseained, nendega võid üsna julge olla. Vala munapiim vormi. Riivi teine mozzarella-pall ja puista kõige peale. Küpseta 200 kraadi juures 35-40 minutit, kuni roog on pealt kenasti kuldne. Lase enne söömist mõni minut taheneda.