PERE KIIRESTI SÖÖNUKS | Kartulivorm tomati, spinati ja mozzarella’ga
Kogus: kuuele
Valmistusaeg: 40-60 min
20 minutit + 45-50 minutit ahjus
Koostisosad
500 g Külmutatud kartuli-sibulasegu, sulatatud
250 g Mozzarella (2 palli)
2 spl Õli
3 tk Küüslauguküüs
250 g Kirsstomatid
1 pk Värske spinat
4 tk Muna
1 dl Piim
0.5 tl Jahvatatud muskaatpähkel
Sool
Must pipar
Valmistamine
1. Määri umbes 2-liitrine ahjuvorm seestpoolt õliga ja suru kartuli-sibulasegu vormi põhja. Puista peale 0,5 tl soola ja küpseta 200-kraadises ahjus 10 minutit. Lõika üks mozzarella-pall ribadeks ja tõsta kartulitele.
2. Puhasta küüslaugud ja haki peeneks. Poolita kirsstomatid. Aja poti põhjas õli kuumaks ja prae selles küüslauku 1 minut, lisa tomatid ja prae veel 1 minut. Lõpuks lisa spinatilehed ja kuumuta segades veel paar minutit, kuni lehed hakkavad viltjaks muutuma. Jaga segu vormi kartulitele.
3. Klopi munad piimaga lahti, lisa maitseained, nendega võid üsna julge olla. Vala munapiim vormi. Riivi teine mozzarella-pall ja puista kõige peale. Küpseta 200 kraadi juures 35-40 minutit, kuni roog on pealt kenasti kuldne. Lase enne söömist mõni minut taheneda.
Kommentaarid (0)