Foto: Jaan Heinmaa
Küpsetised
16. november 2022, 16:25

KIIRE ÕHTUSÖÖK | Köögivilja-juustutäidisega pannkoogid

See on suurepärane roog ülejääkidest, kui peaks juhtuma, et pannkooke üle jääb… Nädalavahetusel küpseta pannakad ise, nädala sees võid kiiremal puhul osta poest valmis pannkooke. Rohke köögivilja-juustutäidise võid üsna julgelt maitsestada, et köögiviljad ja kohupiim magedaks ei jääks. 

Kogus: viiele
Valmistusaeg: 40-60 min
50 minutit + 15 minutit ahjus

Koostisosad
PANNKOOGID
2 tk Muna
5 dl Piim
2.5 dl Nisujahu
0.5 dl Rapsiõli
0.5 tl Sool
TÄIDIS
3 tk Küüslauguküüs
1 tk Punane paprika
400 g Kõrvits (puhastamata) või suvikõrvits 300g
2 spl Õli
150 g Kivita oliivid (eri värvi)
200 g Rikotakohupiim
2 dl Riivitud juust
Sool
Sidrunipipar
PEALE
3 dl Tomatikaste
2 dl Riivitud juust
Värske basiilik

Valmistamine

1. Pannkoogitaina jaoks klopi munad lahti. Lisa pool piimast ja klopi hulka jahu. Lisa ülejäänud piim, õli ja sool. Klopi ühtlaseks venivaks tainaks. Lase seista pool tundi, et jahu jõuaks paisuda.

2. Koori küüslaugud ja haki peeneks. Puhasta paprika ja haki tükikesteks. Koori kõrvits, eemalda pehme sisu ja lõika viljaliha tükikesteks. Kuumuta poti põhjas õli ja prae selles hakitud köögivilja 5-6 minutit. Tõsta pott tulelt. Viiluta oliivid ja lisa köögiviljasegule, sega hulka ka rikotakohupiim ja riivitud juust. Maitsesta segu soola ja meelepärase pipraga.

3. Prae pannkoogid (10-12 tk). Pane ahi 180 kraadi peale sooja. Tõsta igale pannkoogile paar supilusikatäit täidist, voldi kokku ja aseta tihedalt üksteise kõrvale õliga määritud ahjuvormi. Vala peale meelepärast tomatikastet ja puista riivjuustu. Küpseta umbes 15 minutit. Enne serveerimist puista peale veidi värsket basiilikut.