Foto: Jaan Heinmaa
Küpsetised
11. november 2022, 11:14

NÄDALA KOOK | Kohupiimamuffinid mustikatega

Muffinid on üsna kiirelt valmivad küpsetised, mis erilisi koostisaineid ei vaja ja mille ained tuleb vaid kokku segada. Nendes muffinites on kohupiima nii tainas kui kattes, see teeb need eriti mahlaseks.  Aga küpsetistes on ka mustikaid, mida võib tainasse külmutatutena kui ka värsketena.  

Koostisosad
TAINAS
2 tk Muna
1.5 dl Suhkur
1 dl Õli
200 g Kohupiim
3 dl Nisujahu
2 tl Küpsetuspulber
2 dl Värsked või külmutatud mustikad
2 tl Kartulitärklis
KOHUPIIMAKREEM
400 g Kohupiim
1 dl Tuhksuhkur
100 g Sulatatud või
Mustikad ja pohlad kaunistuseks

Valmistamine

12-14 tk

1. Vahusta munad suhkruga heledaks vahuks. Sega hulka õli ja kohupiim.

2. Sega esmalt jahu ja küpsetuspulber omavahel, ja siis tainasse.

3. Sega külmutatud mustikad kartulitärklisega. Sega tainasse.

4. Tõsta tainas 10-14 muffinivormi nii, et vorm on täidetud 2/3 ulatuses.

5. Küpseta 200-kraadises ahjus 15-18 minutit. Proovi küpsust tikuga. Muffini keskele torgatud tikk peab puhtana väljuma, siis on küpsetis valmis.

6. Kreemi valmistamiseks sulata või ja lase jahtuda. Sega kohupiim, tuhksuhkur ja jahtunud või. Pane pritskotti ja lase külmkapis taheneda.

7. Kui muffinid on täiesti jahtunud, pritsi peale kreem ja puista marju.