Sealiha retseptid
12. november 2022, 16:48

MIDAGI VÄGA HEAD! Kleepuvad ribid

Magus-vürtsika glasuuriga kaetud kleepuvad ribid saad grillil küpsetamise asemel valmistada hõlpsalt ka koduahjus. Ahvatlev suupiste igale seltskonnale, varu ainult piisavalt värsket salatit ja salvrätte. Palsamiäädikaglasuuri võid ka varem valmis keeta. Jahtudes muutub see üpris paksuks, pintseldamiseks lihtsalt soojenda kergelt ja glasuur on just paraja konsistentsiga.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min
45 minutit + 6-8 minutit küpsetamiseks

Koostisosad
1.2 kg Searibi
Sool
MAGUS-VÜRTSIKAS PALSAMIGLASUUR
1.5 dl Punane palsamiäädikas
0.25 tl Tšillihelbed
6 spl Suhkur
0.5 tl Sool

Valmistamine

1. Lõika ribiplaadid pooleks, kui need tervena potti ei mahu. Lisa nii palju vett, et ribid oleks kaetud, lisa ka 1 tl soola. Lase keema tõusta, tõsta vaht ära ja keeda vaiksel tulel umbes 40 minutit. Nõruta.

2. Vahepeal keeda glasuur: mõõda palsamiäädikas ja tšillihelbed väikesesse potti ning lase kõrgel kuumusel keema tõusta. Alanda kuumust, lisa suhkur ja sool ning keeda ilma kaaneta 10-12 minutit, kuni vedelik on umbes poole võrra kokku keenud ja paksemaks muutunud. Tõsta jahtuma.

3. Pintselda ribid glasuuriga üle ja tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta 225-kraadises ahjus ülemises kolmandikus grillrežiimil umbes 6-8 minutit. Serveeri koos meelepärase salati ja portsu salvrätikutega.