Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min
45 minutit + 6-8 minutit küpsetamiseks
Koostisosad
1.2 kg Searibi
Sool
MAGUS-VÜRTSIKAS PALSAMIGLASUUR
1.5 dl Punane palsamiäädikas
0.25 tl Tšillihelbed
6 spl Suhkur
0.5 tl Sool
Valmistamine
1. Lõika ribiplaadid pooleks, kui need tervena potti ei mahu. Lisa nii palju vett, et ribid oleks kaetud, lisa ka 1 tl soola. Lase keema tõusta, tõsta vaht ära ja keeda vaiksel tulel umbes 40 minutit. Nõruta.
2. Vahepeal keeda glasuur: mõõda palsamiäädikas ja tšillihelbed väikesesse potti ning lase kõrgel kuumusel keema tõusta. Alanda kuumust, lisa suhkur ja sool ning keeda ilma kaaneta 10-12 minutit, kuni vedelik on umbes poole võrra kokku keenud ja paksemaks muutunud. Tõsta jahtuma.
3. Pintselda ribid glasuuriga üle ja tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta 225-kraadises ahjus ülemises kolmandikus grillrežiimil umbes 6-8 minutit. Serveeri koos meelepärase salati ja portsu salvrätikutega.
Kommentaarid (0)