Foto: Jaan Heinmaa
Tiina Lebane 8. november 2022 12:11
Kallist kõrvitsast saab sügiseti imelisi roogasid, magusaid või soolaseid – kõrvits sobib tõesti kõigeks. Seejuures ka ketšupiks: tomati asemel kõrvits, head vürtsid, äädikas ja suhkur, ning oivaline ketšup on valmis. Pärast püreestamist kontrolli maitset ja lisa kas haput või magusat vastavalt oma maitsele. Kasuta nagu ikka ketšupit: hamburgeri vahel, võileiva ja pitsa peal, friikate ja ahjukana juurde.  

Koostisosad
370 g Puhastatud kõrvits (umbes 600g piuhastamata)
1 tk Suur sibul
2 tk Küüslauguküüs
1.5 dl Vesi
0.5 dl Valge veini äädikas
5 spl Roosuhkur
0.75 tl Sool
0.25 tl Purustatud must pipar
0.25 tl Jahvatatud nelk
0.25 tl Jahvatatud ingver

Valmistamine

500 ml

1. Lõika kõrvits väikesteks tükkideks potti. Lisa samasse kooritud ja hakitud sibul ja küüslauk.

2. Mõõda juurde vesi, äädikas ja maitseained. Lase keema tõusta ja keeda mõõdukal kuumusel 25-30 minutit, kuni kõrvitsatükid on pehmed. Püreesta saumikseriga. Tõsta puhastesse purkidesse ja säilita jahedas.