Õunaliköör on kaunist kuldset värvi ja värske maitsega liköör. Hea niisama limpsimiseks ja kokteilidele maitse andmiseks. Kasuta kindlasti naturaalset õunamahla, sest nii saad tugevama õunamaitse. Õunaliköör säilib mitu kuud, selle maitse muutub aja jooksul üha tummisemaks ja värv tumedamaks.
Koostisosad
2 dl Naturaalne õunamahl
4 dl Suhkur
1 spl Vanillsuhkur
2 tk Kaneelikoor
3 tk Õun (kokku vähemalt 300 g)
0.5 tk Värskelt pressitud sidrunimahl
0.5 l Viin
Valmistamine
700 ml
1. Mõõda potti mahl, mõlemad suhkrud ja kaneelikoored. Lase leemel keema tõusta.
2. Poolita õunad, lõika 2-3 sektoriks ja eemalda seemned. Pigista õunasektoritele sidrunimahla ja tõsta potti kuuma leeme sisse. Lase veel korraks keema tõusta ja tõsta siis pott tulelt ära jahtuma.
3. Vala viin jahtunud potisisu hulka ja tõsta kõik külmkappi umbes nädalaks maitsestuma. Villi liköör pudelisse ja naudi kuuma kohvi või musta tee juurde.
Kommentaarid (0)