Foto: Kollaaž (pildid Robin Roots)
Toiduuudised
7. november 2022, 15:12

VALMISTU VIIRUSTEHOOAJAKS: organismi vastupanuvõimet tugevdavad nii hapendatud küüslauk kui hapendatud kapsas

„Päevas soovitatakse süüa vähemalt kolm-neli supilusikatäit hapendatud köögivilju,“ ütleb kirglik hoidistaja Kai Põldvee-Mürk ja tuletab meelde, et kõige tervislikum on neid krõmpsutada ikka toorelt. Kuigi hoidistamise kõrghooaeg on möödas, jõuab praegugi vabalt purgistada kapsast ja küüslauku. Ning jagab ka kaht oma lemmikretsepti.

Üha rohkem räägitakse tervislikust toitumisest ja koos sellega tõuseb päevakorda ka hapendamine ehk kääritamine ehk fermenteerimine. „Hapendades säilivad köögiviljades olevad vitamiinid ja mineraalid ning lisaks tekib käärimisel hulk piimhappebaktereid ehk probiootikume. Viimased aitavad kaasa paremale seedimisele ning võitlevad soolestikus levivate viiruste ja haigust tekitavate bakteritega ehk tugevdavad meie immuunsüsteemi,“ ütleb kirglik hoidistaja Kai Põldvee-Mürk.

Edasi lugemiseks: