Nädala kook
4. november 2022, 10:52

NÄDALA KOOK | Marmor-brownie

Mis aitaks kaamose, sombuse ilma, halbade uudiste vastu? Ikka šokolaad! Rohke šokolaadiga küpsetist süües tuju kindlasti paraneb. šokolaadisõbra jaoks on see aga eriti hea maiuspala, sest sisaldab kohe 2 erinevat lemmikut – valget ja tumedat. Boonuseks on seegi, et maiuse valmistamine läheb üsna kiiresti. Oluline on mitte liiga kaua küpsetada, sest kook peab jääma seest niiske. 

Koostisosad
200 g Tume šokolaad
200 g Valge šokolaad
250 g Või
2.5 dl Suhkur
4 tk Muna
2.5 dl Nisujahu

Valmistamine

16 tk

1. Tükelda mõlemad šokolaadid. Pane tume ja valge šokolaad eraldi nõusse ja lisa kummalegi pool võikogusest. Sulata mõlemad šokolaadid vesivannil või madalal kuumusel paksu põhjaga kastrulis.

2. Lisa tumedale šokolaadile 1,5 dl ja valgele 1 dl suhkrut ning klopi mõlema hulka 2 muna. Klopi ühtlaseks. Sega 1 dl jahu tumeda ja 1,5 dl valge šokolaadi hulka.

3. Tõsta segud vaheldumisi 22-23 cm neljakandilisse vormi. Kui põhi on kaetud, tõsta peale teine kiht nii, et kohakuti satuvad erivärvilised tainad. Võta kokteiltikk või grillvarras ja sega kergelt läbi. Küpseta 175 kraadises ahjus 25-30 minutit. Võta ahjust, lase jahtuda ja lõika ruutudeks.