Pille Enden 28. oktoober 2022 09:34
Vanillimaitselise mahlase õunatäidise all peidab end pehme mandline põhi. Koogi valmistamine on lihtne, sest pole vaja ei vahustada ega mikserdada, vaid ainult ained kiiresti kokku segada. Oluline on muidugi, et õunad oleksid parajalt hapukad.

Koostisosad
PÕHI
0.75 dl Õli
1.5 dl Suhkur
1 dl Kreeka jogurt
1 tk Muna
3 dl Nisujahu
1 tl Küpsetuspulber
2 dl Mandlilaastud
TÄIDIS
1 kg Õunad
200 g Maitsestamata toorjuust
200 g Kohupiim
1 tk Muna
4 spl Suhkur
1 spl Vanillsuhkur
4 spl Fariinsuhkur
1 tl Jahvatatud kaneel

Valmistamine

1. Koori õunad (soovi korral), eemalda südamikud ja lõika esmalt sektoriteks ning siis viiludeks.

2. Sega õli, suhkur, jogurt ja munad. Lisa omavahel segatud jahu ja küpsetuspulber. Sega kiiresti ühtlaseks.

3. Määri tainas küpsetuspaberile ahjuplaadile (20x30 cm). Puista peale mandlilaastud. Küpseta 225-kraadises ahju ülaosas 5-7 minutit kuni mandlilaastud saavad pruunikat värvi.

4. Sega toorjuust, kohupiim, muna, suhkur ja vanillisuhkur. Määri tainale. Lao peale õunad. Puista peale fariinsuhkur ja kaneeli.

5. Alanda ahju kuumus 200 kraadile. Küpseta ahju keskosas 22-25 minutit. Võta ahjust ja lase jahtuda.