Vegan toidud
23. oktoober 2022, 10:15

EVELIN ILVESE KOKAKOOL | Küpsised kui halvaa ja martsipan korraga

Uskuge või mitte, aga lihtne küpsis võib olla nii sõjamehe rammutoit kui lapse maiuspala. Tänane retsept annab just need mõlemad mõõtmed ilusasti välja. Mahedalt magus ja tuumakalt tummine suutäis, mis hoiab näljatunde mitme pika tunni kaugusel. Ja sooja mõnutunde keelel, meelel ja kõhus alles.

Vaja läheb:

  • ½ klaasi seesamiseemneid

  • 1 ½ klaasi mandlijahu

  • ½ teelusikatäit söögisoodat

  • ¼ teelusikatäit meresoola

  • ⅓ klaasi vahtrasiirupit või mett

  • ⅓ klaasi tahini pastat + 2-3 spl kaerapiima

  • 1 teelusikatäis vaniljeekstrakti

  • Tee nii:

Kuumuta ahi temperatuurini 200 c° ja vooderda 2 küpsetusplaati küpsetuspaberiga. Laota taldrikule 1 spl seesamiseemneid.

Sega väikeses kausis mandlijahu söögisooda, seesamiseemnete ja soolaga. Sega teises kausis mesi/vahtrasiirup ja kaerapiim tahini ja vaniljeekstraktiga. Lisa nüüd kuivad koostisosad vedelikele ja sega kenasti taignaks.

Tõsta taignast lusikaga pallikesed küpsetusplaadile. Vajuta lusika selja laiemaks ja raputa üle seesamiseemnetega. Jäta küpsiste vahele vähemalt cm ruumi.

Küpseta küpsiseid umbes 8 -15 minutit või kuni nad on kuldsed; Tõsta küpsised restile ja lase enne serveerimist jahtuda. Kui paned nad jahtunult õhukindlasse karpi, säilivad nad külmikus värskena mitu kuud!

Mõnus väekas amps - kui hea võtta kaasa kooli või tööle ja siis mõnuga maiustada - uue energia looja!

Armastust teie südameisse ja padadesse!

Evelin