Pille Enden täna 07:03
See õige juustune lillkapsaroog sobib nii lisandiks kui iseseisvaks roaks.  Roas on 2 erinevat juustu – tugevam cheddar, mis päris ära ei sula, ja poolkõva tugevama maitsega, näiteks emmentali juust. Need 2 moodustavad rikkaliku koosluse,mis koos lillkapsaga mõnusaks kreemiseks roaks küpsevad. 

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min
30 minutit + 50 minutit ahjus

Koostisosad
1 kg Lillkapsas
2 spl Õli
Sool
Must pipar
JUUSTUKASTE
4 spl Või
2.5 spl Nisujahu
4 dl Piim
0.5 tl Sool
0.25 tl Riivitud muskaatpähkel
2 dl Riivitud cheddar
1 dl Riivitud emmentali või muu poolkõva juust
KATE
1 dl Riivitud cheddar
1 dl Riivitud emmentali või muu poolkõva juust

Valmistamine

1. Kuumuta ahi 220 kraadini. Tükelda lillkapsas õisikuteks. Sega õisikud õli, soola ja pipraga ning laota küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta 20 minutit nii, et lillkapsas pruunistub veidi, kuid jääb endiselt krõmps. Alanda ahju kuumus 180 kraadile.

2. Sulata või kastruli põhjas, lisa jahu ja kuumuta võiga segades läbi. Kuumuta 2-3 minutit kuni jahu saab õrnalt värvi.

3. Tõsta kastrul pliidilt ära ja klopi vähehaaval hulka külm piim. Pane tagasi pliidile ja kuumuta kuni kaste pakseneb.

4. Keera pliidi kuumus maha. Lisa kastmesse juustud, maitsesta soola ja muskaadiga ning sega kuni juustud on sulanud. Kalla hulka lillkapsaõisikud ja sega läbi.

5. Tõsta mass ahjuvormi, puista peale riivjuustud. Küpseta 30 minutit, kuni juustud on sulanud ja vorm pealt kuldne.

6. Võta ahjust, lase 5 minutit seista. Puista peale peterselli ja serveeri.