Taimetoidu retseptid
24. oktoober 2022, 07:10

PÄIKE SUPIKAUSIS | Kerge ja vürtsikas pelmeenisupp

Vähese vürtsiga supp koosneb peamiselt kergetest köögiviljadest ja seentest, kõige tummisem suutäis selles on pelmeenid.  Aga need saab valida oma maitse järgi liha, kana või hoopis köögiviljadega. Pelmeenid võib valmis keeta supis või ka eraldi vähese soolaga maitsestatud vees, viimasel juhul võib kindel olla, et supi leem jääb selge. 

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
2 tk Küüslauguküüs
1 cm Ingverijupp
1 tk Suur porgand
500 g Kapsas
1 spl Õli
8 dl Köögiviljapuljong
150 g Šampinjonid
1 spl Sojakaste
0.5 tl Sriracha
Pruun suhkur, näpuotsaga
500 g Pelmeenid
2 tk Roheline sibul

Valmistamine

1. Koori küüslauk, ingver ja porgand. Haki küüslauk ja ingver, porgand lõika peenikesteks

ribadeks. Lõika ribadeks ka kapsas.

2. Aja õli poti põhjas kuumaks, kuumuta selles kiiresti läbi küüslauk, ingver ja porgand.

3. Kalla potti puljong ja kuumuta keemiseni. Lisa ribadeks lõigatud kapsas ja viilutatud seened, keeda kuni köögiviljad on poolpehmed, 5-7 minutit.

4. Lisa soja- ja sriracha kaste ning maitseks pisut suhkrut. Maitsesta veel sojaga kui vaja.

5. Pane supisse pelmeenid ja keeda kuni need tõusevad pinnale, umbes 5 minutit. Või keeda pelmeenid valmis eraldi ja tõsta supisse serveerimisel.

Serveeri rohelise sibulaga.