Pille Enden 21. oktoober 2022 06:59
Selle roa valmistamine ei nõua ülemäära vaeva ja sobib seepärast suurepäraselt argiõhtuseks eineks. Õrnalt vürtsikas täidis hakkliha, tomati ja ubadega on üsnagi toitev. Lisandiks passib juurde värske salat.

Kogus: kahele
Valmistusaeg: 40-60 min
30 minutit + 15-17 minutit ahjus

Koostisosad
1 tk Sibul
1 spl Õli
2 tk Küüslauguküüs
300 g Veisehakkliha
0.5 pk Taco maitseaine
200 g Konserveeritud tükeldatud tomatid
2 tk Konservananassiviil
200 g Punased konservoad
4 tk Tortilla
1.5 dl Tomatipüree või -kaste
2 spl Tex-mex salsa või ketšup
100 g Riivjuust nt cheddar

Valmistamine

1. Koori ja haki sibul. Prae pannil õlis mõõdukal kuumusel pehmeks. Lisa hakitud küüslauk ja

kuumuta läbi.

2. Suurenda kuumust ja pruunista pannil hakkliha. Lisa taco maitseaine, tükeldatud tomatid,

tükeldatud ananass ja 0,5 dl vett. Kuumuta keemiseni, alanda kuumust, kata pann kaanega ja hauta 5 minutit.

3. Sega hulka nõrutatud oad ja maitsesta soolaga kui vaja. Lase veidi jahtuda.

4. Jaga segu neljaks. Tõsta igale tortillale neljandik segust ja keera rulli. Aseta tortillad ahjuvormi.

5. Sega tomatipüree ja salsa. Määri tortilladele ja puista peale riivjuust.

6. Küpseta 180 kraadises ahjus 15-17 minutit kuni juust on sulanud ja tortillad pealt pruunistunud.