Nädala kook
14. oktoober 2022, 08:54

NÄDALA MAIUS | Soolakaramellitäidisega mandlitrühvlid

Gluteenivabad trühvlid, mis võluvad mahedamaitselise mandlijahust ümbrise ja oivalise, soolaka ja karamellise tahiinitäidisega. Kasuta täidises kindlasti paksu datli- või toidusiirupit. Joogisiirup on liiga vedel ja täidis lihtsalt paneb mandliümbrisest plehku. Võid trühvlid varem valmis teha, säilita külmkapis kaanega karbis ja söö ära nädala jooksul. 

Koostisosad
250 g Mandlijahu
2 spl (Väikese kuhjaga) kakaopulber
1 tk Suur banaan (220g)
TÄIDIS
2 spl Tahiini
2 spl Datlisiirup
0.5 tl Vanillsuhkur
0.5 tl Sool
PEALE
50 g Tume šokolaad
Pähkli- või mandlipuru
Soolahelbed

Valmistamine

18-20 tk

1. Mõõda mandlijahu ja kakaopulber kaussi, sega ühtlaseks seguks. Purusta kooritud banaan kahvliga, lisa mandlijahusegule ja sega nätskeks tainaks. Kui kausi põhja jääb veel natuke puru, siis lisa ainult kuni 1 tl külma vett ja sega tainas lõplikult läbi. Kui puru ei jää ja tainaks segamise töö teeb ära banaan, siis pole vaja vett lisada.

2. Teises kausis sega kokku täidiseained.

3. Vormi tainast 3-4 cm läbimõõduga pallikesed. Suru pöidlaga palli keskele laiem auk ja tõsta täidist sisse. Vormi servad kokku ja veereta pallike käte vahel kenasti ümmarguseks.

4. Sulata šokolaad ja kanna pintsliga või nirista pallikestele. Puista kohe peale pisut hakitud mandleid või pähkleid ja soolahelbeid. Niiske šokolaadi külge kinnituvad need kõige paremini.

Hoia enne serveerimist 2-3 tundi külmkapis.