Pille Enden 20. oktoober 2022 07:00
See on küll üks luksuslik räimeroog, milles võis ja veinis küpsenud räimed. Eriti hõrk tuleb aga leem siis, kui sellesse lisada ka sortsukese brändit. Kala maitseb hästi krõbeda saiaga, mida saab pannile leeme sisse kasta. Roa juurde võib serveerida ka mõne toekama lisandi nagu näiteks kartulipüree. 

Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min
10 minutit + 6-8 minutit ahjus

Koostisosad
700 g Räimefilee
0.5 dl Kuiv valge vein
2 spl Brändi, soovi korral
4 spl Riivitud parmesan
Hakitud roheline sibul serveerimiseks
Sool
Must pipr
MAITSEVÕI
75 g Või
2 tk Purustatud küüslauguküüs
1 tk Hakitud rohelise sibula vars
1 tl Fenkoliseemned
0.5 dl Hakitud petersell

Valmistamine

1. Valmista kõigepeal maitsevõi. Hõõru toasoe pehme või ülejäänud ainetega ühtlaseks.

2. Kuumuta ahi grillreziimil 250 kraadini.

3. Maitsesta räimefileed soola ja pipraga. Lao õliga määritud ahjuvormi, kalla juurde vein ja soovi korral brändi. Pane tükkidena peale või ja puista peale riivitud juustu.

4. Küpseta ahjus grilli all 6-8 minutit kuni juust ja räimed on pruunistunud. Võta ahjust, puista peale hakitud rohelist sibulat ja serveeri krõbeda saiaga.