Veiseliha retseptid
16. oktoober 2022, 07:52

LIHTNE LUKSUS | Kitsejuustuga üleküpsetatud veiseliha

Hästi laagerdunud veisepraad ei vaja hõrguks roaks kuigi palju: põhimaitseainete soola ja pipra kõrval veidi head sinepit ja kreemjat kitsejuustu. Serveeri seda lihtsat luksust värvilisel köögivilja- ja salatipadjal.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min
15 minutit + 1 tund maitsestumiseks + 10 minutit küpsetamiseks

Koostisosad
500 g Veisepraetükk
1 tl Sool
1 tl Purustatud must pipar
Õli praadimiseks
2 tl Sinep
120 g Pehme kitsejuust

Valmistamine

1. Võta liha enne valmistamist vähemalt tund aega varem toatemperatuurile. Lõika lihast 4-6 paksemat viilu ja pühi köögipaberiga kuivaks. Tambi tükid kämblaga läbi.

2. Kuumuta pannil kõrgel kuumusel õli ja prae viilud mõlemalt poolt kiiresti üle, üksnes 20-30 sekundit poole kohta. Puista peale soola ja pipart. Tõsta viilud ahjuvormi, kata toidukilega ja lase umbes tund aega maitsestuda.

3. Määri lihale sinepit. Lõika kitsejuust paksudeks viiludeks vastavalt lihatükkide arvule ja tõsta lihale. Küpseta 225-kraadise ahju ülemises osas umbes 10 minutit.

Serveeri aurutatud köögiviljade ja värske salati padjal.