Kõrvitsa-vürtsipuder röstitud pekanipähklite ja kookosvahukoorega.
Foto: Taimne TeisipäevTAIMNE PÄEVARETSEPT | Kõrvitsa-vürtsipuder röstitud pekanipähklite ja kookosvahukoorega
See puder võlub sind esimesest suutäiest ning kaob kausist häbematult kiiresti. Soojendav puder, krõmpsud pähklid ja siidine kookoskoor moodustavad jumaliku koosluse, mida sügisesel hommikul nautida.
Vaja läheb:
2 tassi taimset piima või vett
1 tass kaerahelbeid
1/3 tassi kõrvitsapüreed
3.5 spl vahtra- või agaavisiirupit
1.5 tl piparkoogi- või kõrvitsakoogi maitseainet
1/4 tl soola
paar peotäit pekanipähkleid
1 purk kookospiima
soovi korral kaneeli
Valmistamine:
Pane kookospiima purk vähemalt üheks päevaks külmkappi seisma, et paksem kookoskoor jõuaks eralduda.
Pudru valmistamiseks vala taimne piim või vesi potti ning kuumuta keemiseni, lisa hulka (kiir)kaerahelbed. Keeda mõned minutid madalamal kuumusel, kuni helbed on pehmenenud ning puder paksemaks muutunud.
Lisa juurde kõrvitsapüree, 2 spl vahtra- või agaavisiirupit, soola ning 1 tl (triiki, mitte kuhjaga) piparkoogi- või kõrvitsakoogi maitseainet. Lase veel minutike pudrul podiseda ning tõsta puder pliidilt ära.
Senikaua kuni puder seisab, kuumuta puhas pann ning rösti madalal kuumusel mõned minutid pekanipähkleid. Ole tähelepanelik, et pähklid ära ei kõrbeks. Röstitud pähklid vala kaussi ning sega segamini 0.5 spl vahtra- või agaavisiirupi ja 0.5 tl piparkoogi- või kõrvitsakoogi maitseainega.
Nüüd võta külmkapist välja kookospiima purk ning kraabi purgist välja tahkem kookoskoor. Vahusta koor 1 spl vahtra- või agaavisiirupiga.
Aseta puder kaussi, kaunista röstitud pähklite ning kookosvahukoorega. Soovi korral võid pudrule puistada veel pisut kaneeli.
Kommentaarid (0)