Tiina Lebane 7. november 2022 07:42
Kapsas, hakkliha ja riis on ühest küljest tuttav kooslus, aga näiteks nädalavahetusel valmista seda kooslust ahjuvormis küpsetades. Nagu ikka, lisab köögivili liharoale maitset ja värvi ning ühtlasi teeb selle koostiselt kõvasti kergemaks. Hapukas pohlasalat on üllatuslikult maitsekas lisand.

Koostisosad
1.5 dl Pudruriis
Sool
4 dl Vesi
1 tk Suur sibul
3 tk Küüslauguküüs
900 g Kapsas
400 g (Veise)hakkliha
0.5 tl Must pipar
1 tl Kuivatatud majoraan
1 spl Õli
2 spl Toidusiirup
3 dl Puljong
Serveerimiseks pohlasala, soovi korral

Valmistamine

1. Keeda riisi 0,5 tl soolaga maitsestatud vees, kuni vedelik on riisiteradesse imbunud.

2. Koori sibul ja küüslaugud ning haki peeneks. Lõika kapsas sektoriteks ja need omakorda õhukesteks ribadeks.

3. Prae pannil hakkliha koos sibula ja küüslauguga läbi. Maitsesta 1 tl soola, pipra ja majoraaniga, tõsta pannilt suurde kaussi. Kui riis on pehmeks keenud, sega riis ja hakkliha kausis läbi.

4. Kuumuta pannil 1 sl õli, lisa pannile kapsaribad ja hauta kaane all umbes 15 minutit, kuni kapsas hakkab pehmemaks muutuma. Sega aeg-ajalt, et kapsas ühtlasemalt hauduks. Maitsesta siirupi, veidikese soola ja pipraga ning vala kaussi riis-hakkliha juurde. Sega läbi ja tõsta mass suurde, vähemalt 2-liitrisesse ahjuvormi. Vala puljong peale.

5. Küpseta rooga 200-kraadises ahjus umbes 50 minutit. Kui roog värvub pealt liiga tumedaks, kata vorm fooliumiga. Serveerimisel võid juurde pakkuda hapukat pohlasalatit.