Pille Enden 7. oktoober 2022 14:36
Pealt krõbe, seest hästi mahlane ja hapukas vorm küpsete ploomidega maitseb hästi nii soojalt kui jahtunult. Jahtunud vormi võib pakkuda külma piima või kisselliga. Soovi korral võib kodujuustuterad enne teiste ainetega segamist saumikseriga peenemaks ja ühtlasemaks massiks suristada. 

Kogus: neljale

Koostisosad
9 tk Saiaviil (200g)
350 g Ploomid
400 g Kodujuust
2 tk Muna
1 tl Hapukoor
1.5 dl Suhkur
1 tl Vanillsuhkur
4 dl Piim
50 g Või
Või vormi määrimiseks

Valmistamine

1. Kuumuta ahi 175 kraadini.

2. Lõika saiaviilud kuubikuteks. Poolita ploomid, eemalda kivid ja lõika väikesteks tükkideks.

3. Klopi kodujuustu hulka 1 muna, hapukoor, 1 dl suhkrut ja vanillisuhkur.

4. Määri ahjuvorm võiga. Lao vormi pool saiakuubikutest. Pane nüüd tükeldatud ploomid ja siis kodujuustusegu. Pealmiseks kihiks lao saiakuubikud.

5. Klopi piima hulka 1 muna. Kalla vormi. Pane peale väikesed võitükid ja puista 0,5 dl suhkrut.

6. Küpseta 40 minutit või kuni pealmised saiakuubikud on kuldpruunid. Võta ahjust, lase jahtuda ja serveeri niisama, aga ka piima või kisselliga.