Kui kohvioad lõhnavad hästi, siis nad ka maitsevad hästi, tõdeb kahel korral Eesti teravaima maitsemeelega kohvieksperdiks tunnistatud Kokomo röstikoja asutaja Roland Põllu. Pildil on röstmeister oma Kopli poolsaarel paiknevas endise Põhjala tehase Sepikoja hoones asuvas röstikojas. Foto: Erki Pärnaku
Kersti Eero 1. oktoober 2022 08:10

Kokomo röstikoja asutaja Roland Põllu on kahel korral tunnistatud Eesti teravaima maitsemeelega kohvieksperdiks. Sestap uurin temalt tänasel rahvusvahelisel kohvipäeval, kas niivõrd tundlik maitsemeel on õnnistus või igapäevaelus pigem nuhtlus, mis välistab juba eos võimaluse tanklas või lennukis kohvi osta? Ning kuidas kodus õigesti kohvi valmistada.

„Üldiselt pean end väga vaese paletiga inimeseks. Kui ma 12 aastat tagasi erikohvide maailmas alustasin, ei suutnud ma aegajalt tuvastada kolleegide poolt pakutud lõhnu, maitseid ja nüansse,“ tõdeb tunnustatud kohviekspert. Maitsemeele treenimiseks kulus tal paar aastat. 

Edasi lugemiseks vali endale sobiv plaan:

Telli Õhtulehe digipakett

Vaata võimalusi
  • 11 erinevat digiväljaannet
  • Üle 2000 artikli kuus
  • Jagamisõigus 4 sõbraga
  • Tellijatele mõeldud auhinnad
Näita vähem
€ 0 / nädal€ 11.99 / kuu
Telli

Osta üks artikkel

Ühe artikli lugemisõigus
  • Ühe artikli lugemisõigus
Näita vähem
€ 3.99