Sisuturundus
16. september 2022, 09:14

„Südamesoov“ toob esmakordselt ekraanile Tartu gaasiplahvatuses rängalt viga saanud päästja jahmatava loo

Neljapäeval uut hooaega alustav „Südamesoov“ viib meid tagasi möödunud aasta 12. augustisse, mil Tartus Jaama tänava kortermajas kärgatas gaasiplahvatus. Mastaapses õnnetuses oli üks hukkunu ning viga sai viis elupäästjat. Kõige raskemini sai viga Mart, kelle elu rippus ligi kuu aega pärast õnnetust juuksekarva otsas.

Mart on Päästeametis töötanud kokku juba 28 aastat, millest üle 20 aasta on olnud ta meeskonnavanem. Viimased 10 aastat on ta olnud ka kiirabi brigaadis autojuhi ametis. Kui ta eelmise aasta 12. augustil kiirabiga väljakutsele sõitis, ei osanud ta aimatagi, et see väljakutse lõpeb tema jaoks väga traagiliselt.

Hädas olnud helistajaks oli naine, kes teatas, et tunneb koridoris gaasilõhna ja teab, et korteris, kust see tuleb, on ka inimene. Loetud minutid pärast päästjate majja jõudmist liikus Mart elutoa poole, et minna appi seal lamavale mehele. Siis kärgatas aga plahvatus, mis lõi eest kogu kortermaja aknad, murdis pooleks korterite uksed ja lennutas meeletu jõuga Mardi korterist väliskoridori.

Algas võitlus kõikide viga saanud inimeste elude eest. Ulatuslikud põletusarmid olid Marti nii tundmatuseni muutnud, et tema parim sõber ja tiimikaaslane Päästeametist ei saanud sel hetkel aru, keda ta päästab. Inimesele appi tõtanud Mardi keha katsid pärast plahvatust 58% ulatuses põletused ning viis erinevat luumurdu, nende seas ka eluohtlikud koljuluumurrud. Teda ravinud arstid peavad Mardi teekonda meditsiiniliseks imeks. Mart veetis pea kuu aega koomas ning võitles iga päev elu eest. Kokku võttis Mardil taastumine aega viis kuud ning pärast seda hakkas omakorda pikk taastusravi ja keha treenimine, et ta saaks tagasi ametipostile minna. Sellel aastal pälvis Mart Päästeametilt oma töö eest ka teenetemärgi. Ränga võitluse tagamaad avab elupäästja Mart esmakordselt „Südamesoovi” saates.

Kanal 2 „Südamesoov“ uus hooaeg alustab neljapäeval, 29. septembril kell 20.00.