Toiduuudised

STAAŽIKAIMAD TEGIJAD: milliste nostalgiatoodete retseptid on püsinud juba aastakümneid muutumatuna? (5)

LISA KOMMENTAAR

tohmu25. september 2022, 18:06
Ärge ajage jama. Nii Eesti kui Vene juust on erinevad isegi erinevatel tootjatel, Estoverile nimelt meeldib sinna toppida kaaliumnitraati. Rahvakeeli nimetatakse kaaliumnitraati salpeetriks. Kaaliumnitraati kasutatakse peamiselt väetisena ja oksüdeerijana pürotehnikas. See on üks põhilisi püssirohu komponente. Iial ei osta Estoveri juuste.
Teeline25. september 2022, 15:10
Retseptid võivad samad olla, aga maitsetest on järel vaid õrn mälestus. Kui kama välja jätta (seda on suht raske tuksi keerata), siis ülejäänutest on alles vaid nimi. Isegi "Borodino" leib tehti iseseisvuse ajal selliseks, et ei kõlvanud süüagi.
seetõttu25. september 2022, 17:17
seda Borodino leiba enam ammu ei toodetagi ju
Piia25. september 2022, 12:16
Regatt ei maitse samamoodi, oli kunagi mu lemmikjäätis, sõin palju, aga praegu ei ole maitse seesama. Veel sooviks tagasi seda vahepealset Annekese šokolaadi, vist oli 50 g-ne, õhuke ja pealt rombilise mustriga.
see25. september 2022, 17:17
tõesti oli super-lux :)