Küpsetised
23. september 2022, 13:01

NÄDALA KOOK | Ploomi-õunakook tatrapõhjal

Sügisene kook küpsete mahlaste ja hapukate puuviljadega maitseb küll imehea! Lisaks puuviljadele on koogis tunda mõnusat kookosemekki ja jogurt lisab täidisesse kreemisust. Tatrajahust põhi aga ei domineeri üldse, vaid oma koreduses hoopis täiendab kooki. Küpsetis  on gluteenivaba. 

Koostisosad
PÕHI
2.5 dl Toortatrajahu
3 spl Suhkur
1 tl Jahvatatud kaneel
80 g Või
1 tk Muna
TÄIDIS
75 g Või
2 spl Pruun suhkur
2 tl Vanillisuhkur
2.5 dl Maitsestamata jogurt
2 tk Muna
50 g Kookoshelbed
300 g Õunad
300 g Ploomid

Valmistamine

10 tk

1. Sega jahu, suhkur ja kaneel, lisa külm tükeldatud või ja haki noaga või näpi sõrmedega purutaoliseks massiks.

2. Lisa muna ja sega ühtlaseks tainaks. Suru tainas küpsetuspaberiga kaetud 24 cm lahtikäiva koogivormi põhja ja äärtele. Küpseta 200-kraadises ahjus 8-10 minutit.

3. Täidiseks vahusta toasoe või suhkru ja vanillisuhkruga. Lisa jogurt, munad ja kookoshelbed. Klopi ühtlaseks.

4. Koori õunad, eemalda südamikud ja lõika viiludeks. Poolita ploomid, eemalda kivid. Lõika samuti viiludeks.

5. Kata eelküpsetatud põhi õuna- ja ploomiviiludega.  Kalla peale täidis ja küpseta 30-35 minutit. Lase jahtuda.