Svitlana Tsybaki (vasakul) sõnul ei taha Ukraina veinitegijad puhata, sest tegemisel on ju võiduaasta vein!

Foto: kollaaž: (3 x erakogu)
Toiduuudised
22. september 2022, 13:06

VEINID POMMIRAHE ALL | Ukraina veinitootja lubab varsti tõsta pokaalid võidu terviseks – otse loomulikult omamaise toodanguga

Kui ka teie arvates on Ukraina veinid heal juhul pead valutama panev nostalgiline „peet“, siis olge valmis – teid ootab suurem üllatus, kui välksõda lootnud Venemaa riigipead Vladimir Putinit. Ukraina on vägagi tugev veinimaa, kus valmivad ikka veel kestvast sõjast hoolimata tugevad ja kvaliteetsed veinid. 

Ukraina veiniassotsiatsiooni juht ning Ukraina ühe nimekama veinimaja Beykush tegevjuht Svitlana Tsybak elab sõjariigis. Tema kodu on Kiievis, kus kõlavad ikka veel õhutõrjealarmid, kuid elu on niivõrd-kuivõrd normaalsemaks muutunud. Oma mõtetes on aga ta nende istanduse tootmisüksuste juures, kus alatasa lendavad raketid üle pea või nii mõnelgi juhul künnavad üles põllupinda. Teha veini, sõjast hoolimata, sõja kiuste, teha seda hästi ja edukalt – see on ülesanne, mis tundub õrjetult raske, ent ometigi on Beykush sellega hakkama saanud. „Me ei suuda veini ära toota,“ muigab Svitlana päikeselises Tallinnas, kus parasjagu on suurimaks probleemiks, kas õhtul hakkab sadama. 

Edasi lugemiseks:

Osta üks artikkel

Ühe artikli lugemisõigus
3.99