Pille Enden 13. oktoober 2022 07:06
Tõhus lõuna- või õhtusöök valib üsna lihtsalt, kui panna kõik roa komponendid korraga ahju. Siis saab ahjust välja võtta maitsva roa, milles mahlaseks ja pehmeks küpsenud kanakintsuliha koos küpsete juurikatega. Kui soovid kergemat rooga, asenda majonees Kreeka jogurtiga. 

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min
15 minutit + 45 minutit ahjus

Koostisosad
2 dl Majonees või Kreeka jogurt
1 dl Riivitud parmesan
1 tk Küüslauguküüs
700 g Naha ja luudeta broilerikints
5 tk Kartul
2 tk Porgand
Sool
Must pipar
Õli vormi määrimiseks

Valmistamine

1. Sega majonees, riivitud juust ja purustatud küüslauk, maitsesta soola ja pipraga.

2. Maitsesta kanatükid soola ja pipraga, lao õliga määritud ahjuvormi. Määri lihale peale juustusegu.

3. Koori kartulid ja porgandid. Lõika kartulid sektoriteks ja porgandid viiludeks. Porgandid võib lõigata üsna õhukesteks viiludeks või kangideks, et need jõuaks ikka pehmeks küpseda.  Sega õliga ja maitsesta soola-pipraga. Tõsta kana juurde vormi.

4. Küpseta 190 kraadises ahjus 45 minutit. Võta ahjust ja naudi.