Soolased pannkoogid
Foto: Taimne TeisipäevTAIMNE PÄEVARETSEPT | Soolased pannkoogid
Kiiresti valmiv toekas amps peale kooli- või tööpäeva - proovi järele! Kogus: 6 tk.
1 küps avokaado
200-300 ml taimset piima (magustamata)
100 g rukkijahu
100 g nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl soola
Täidis:
mustad oad 1 purk (200 g)
tofu 1 pakk (200 g)
pool värsket kurki
1 paprika
1 punane sibul
1 karp kirsstomateid
õli praadimiseks
sool, pipar, meelepärased ürdid maitse järgi
Kaste:
1-2 spl sojakastet
2 spl taimset majoneesi
2 sok sidrunimahla
soola, pipart, meelepäraseid ürte maitse järgi
Valmistamine
Pannkoogid:
Blenderda või purusta kahvliga avokaado, lisa juurde vesi või taimne piim, sool ning sega ühtlaseks.
Sega rukkijahu, nisujahu (gluteenivabade pannkookide jaoks võid kasutada ka tatrajahu) ning küpsetuspulber omavahel ja sega eelnevalt valminud seguga taignaks.
Soojenda pannil õli ning küpseta suured ülepanni pannkoogid keskmisel temperatuuril. Segust saab 6 suurt pannkooki.
Täidis
Loputa ja kurna oad, aseta kaussi.
Haki tofu kuubikuteks (0,5 cm), vajadusel (kui on maitsestamata) marineeri kuubikuid 5-10 minutit soola-pipra-ürdi-sojakastme segus ja prae pannil kuldpruuniks. Vala ubade juurde.
Haki kurk, tomatid, paprika, sibul peeneks ning lisa kaussi ubade ja tofu juurde, sega kergelt.
Kastmeks sega majonees, sojakaste, sidrunimahl, maitseained ühtlaseks, lisa tunde järgi vett (kui kaste on liiga paks).
Aseta pannkook taldrikule, pane lusikaga koogi keskele 2-3 spl täidist, lisa kaste ühtlaselt täidisele (1-2 spl) ning rulli pannkook kokku. Kõige paremini maitseb kui asetad täidise kuumale pannkoogile ja sööd koheselt!
Kommentaarid (0)