Pille Enden 3. oktoober 2022 06:00
Põhjata mahlane pirukas on suurepärane nii brunchi-, lõuna- kui õhtusöögilauale. Vormi põhja puistatud riivsai seob tomatist valguvad mahlad ja hoiab piruka tahkemana. Kui soovid gluteenivaba pirukat, siis jäta riivsai lihtsalt ära või puista vormi veidi mõnd gluteenivaba jahu. 

Koostisosad
5 tk Suur tomat
1 tk Sibul
1 tk Küüslauguküüs
1 spl Või
250 g Riivitud mozzarella juust
2 tk Muna
2 spl Hakitud pune
3 spl Hakitud basiilik
0.5 tl Purustatud must pipar
4 spl Riivsai
Sool
Õli vormi määrimiseks

Valmistamine

8 tk

1. Lõika tomatid umbes 5-7 mm paksuteks viiludeks ja lao ühekordse kihina taldrikutele. Puista peale 1-2 tl soola ja lase 10-20 minutit seista.

2. Koori ja haki sibul ning küüslauk. Sulata pannil või ning hauta sibul pehmeks, selleks kulub 7-8 minutit. Lisa küüslauk ja kuumuta läbi. Tõsta kaussi ja lase veidi jahtuda.

3. Lisa sibulatele 250 g riivjuustu, munad, hakitud ürdid ja pipar. Sega läbi ja maitsesta soolaga. Nõruta tomativiiludest üleliigne vedelik ja patsuta majapidamispaberiga kuivemaks.

4. Määri 24 cm pirukavorm õliga ja puista vormi põhja ühtlaselt õhuke kiht riivsaia. Lao tomativiilud ühekordse kihina vormi ja maitsesta soolaga. Puista peale kiht juustusegu. Korda kihte kuni aineid jagub. Kõige peale pane tomatid ja puista peale 50 g mozzarellat.

5. Küpseta 190 kraadises ahjus 25-30 minutit kuni piruka servad on pruunid. Lase 5-7 minutit seista, enne kui lahti lõikad.