Foto: Pixabay
Toiduuudised
17. september 2022, 16:15

Hinnatud pelmeenimeister Ljudmilla Ruukel: tainas on isegi olulisem kui täidis

„Pelmeenide päritolu kohta võib leida erinevaid arvamusi. Kust esimesed pelmeenid tulid, ei tea keegi, aga arvatavasti Hiinast. Aga sõna „pelmeen“ on tulnud udmurdi ja komi keeltest. Pel on tõlkes kõrv ja njan leib ehk pelnjan tähendab kõrvakujulist leiba,“ ütleb Udmurtiast pärit Ljudmilla Ruukel.

„Esimesed pelmeenid olidki poolkuukujulised, ümmargused pelmeenid tekkisid hiljem. Neid nimetatakse sageli ka Siberi pelmeenideks. Itaalias on ravioolid ja tortelliinid, Udmurdimaal pelmeenid, Ukrainas ja Valgevenes vareenikud, Jaapanis gyoza'd, Siberis mantõ'd, Hiinas jiaoz'id ja baoz'id. Pelmeenide maailm on suur ja lai,“ tõdeb ta.

Edasi lugemiseks: