Liha suitsutamine.

Foto: Aldo Luud
Toiduuudised
16. september 2022, 13:04

SUITSUTATUD VÕI SUITSUMAITSELINE? Kumb on tervislikum ja kuidas neil vahet teha? (1)

Veidike suitsu annab teatud roogadele palju juurde, nii et süljenäärmed hakkavad tööle. Mida aga peab pidama silmas, et sellega tervist ei rikuks ja kas turule saabunud suitsumaitset andvad preparaadid on sama head või äkki hoopis paremad?

Suitsutamine on levinud toiduvalmistamisviis, mis annab toidule suitsuse maitse, sarnase maitse saamiseks on aga võimalik kasutada ka suitsutuspreparaate. Mis on kahe meetodi vahe ja mida peaks kummastki teadma, et olla teadlikum tarbija, kirjutab maaeluministeeriumi blogis toiduohutuse osakonna toidu ning sööda keemilise ja bioloogilise ohutuse valdkonna nõunik Katrin Kempi.

Edasi lugemiseks:

Osta üks artikkel

Ühe artikli lugemisõigus
3.99