Küpsetised
16. september 2022, 12:47

NÄDALA KOOK | Biskviitkook kohupiimavahu ja karamellitud õuntega

See kook on laisa kokkaja rullbiskviit: on olemas biskviitpõhi ja kohupiimatäidis ja puuviljad, ainult et rulli keeramisega pole vaja vaeva näha. Lihtne ja maitsev kook, mida saab teha aasta ringi, aga praegu, õunaajal, kasuta kindlasti kodumaiseid ubinaid.

Koostisosad
BISKVIIT
4 tk Muna
2 dl Suhkur
2 dl Nisujahu
1 tl Küpsetuspulber
KOHUPIIMAVAHT
2 dl Rõõsk koor 35%
1 tl Vanuillsuhkur
300 g Vanilliga kohupiimakreem
KARAMELLITUD ÕUNAD
5 tk Keskmine õun (kokku 400-450 g)
15 g Või
2 spl Suhkur
Veidi purustatud kardemoni, soovi korral

Valmistamine

8-12 tk

1. Biskviidi tegemiseks vahusta munad suhkruga heledaks venivaks vahuks, 4-5 minutit. Sega küpsetuspulber jahu hulka ning vala munavahule. Sega rahulikult, ent hoolikalt, kuni saad ühtlase taina. Vala tainas küpsetuspaberiga vooderdatud umbes 25 x 35 cm koogivormi ja küpseta 175-kraadise ahju keskel 20-25 minutit.

2. Vahepeal valmista ette õunad. Kui kasutad koduaia õhukese koorega õunu, siis neid ära koori, muul juhul küll. Poolita õunad, eemalda südamik ja lõika õunapoolikud paksemateks sektoriteks.

3. Sulata pannil võid ja suhkrut, kuni suhkur on sulanud ja karamellipruuniks värvunud. Vala õunasektorid ettevaatlikult pannile (kuum karamell võib pritsida!) ja kuumuta keskmisel kuumusel segades umbes 5 minutit. Tõsta õunasektorid pannilt ära (näiteks küpsetuspaberile), et küpsemine peatuks.

4. Kuni biskviit ja õunad jahtuvad, valmista kohupiimavaht. Vahusta koor vanillisuhkruga ja mikserda hulka kohupiim. Määri kohupiimavaht biskviidile ja tõsta karamelliõunad peale. Kui soovid, puista peale õige pisut purustatud kardemoni ja kaunista mündilehtedega.