Eestlaste toit alates möödunud sajandi 60ndatest.

Foto: Kollaaž (Juri Vendelin / Õhtuleht / ETA arhiiv, Lembit Michelson / Õhtuleht / ETA arhiiv, Martin Šmutov, Unsplash, Orkla Eesti)
Toidutare 16. september 2022 11:45

Kas sina tead, kuidas on eestlaste toidulaud viimase 60 aasta jooksul muutunud? Me oleme käinud läbi pika tee, millel palju eriskummalisi maitseid kangest sinepist koduse kartulisalatini, sekka palju poolfabrikaate ja meie igavene oskus ka kehvematel aegadel kodus hästi süüa.

Septembris tähistame Eesti toidu kuud. Toiduajaloolane Anu Kannike heidab pilgu ajalukku ja räägib möödunud 70 aasta näitel, millal jõudsid eestlaste toidulauale borš ja pelmeenid, mis põhjusel kehtestati kunagi Eestis üleriigiline kalapäev ning milliseid põnevaid toiduaineid võis leida Brežnevi toidupakikestest.

Edasi lugemiseks vali endale sobiv plaan:
Üks artikkel
3,99
Ühe artikli lugemisõigus
Digipakett
1,00/kuu
11 erinevat digiväljaannetÜle 2000 artikli kuusJagamisõigus 4 sõbragaVõida iPhone 12 nutitelefon