Toidufilmide festivali avamine

Foto: kollaaž: (4 x Rene Lutterus)
Toiduuudised
15. september 2022, 12:32

GURMAANID JA STAARID! Toidufilmide festivali avang tõi kohale hea maitsega seltskonna

Kolmapäeva õhtul lükati kinos Sõprus privaatse seansiga hoog sisse täna algavale toidufilmide festivalile. Avaüritusel pakuti külalistele filminaudingut režissöör Toshimichi Saito filmiga „Püüdes perfektsust“ (The Pursuit of Perfection).

Täna kinos Sõprus algava Toidufilmide festivali raames jõuab nelja päeva jooksul suurele ekraanile värske valik toiduteemalisi dokumentaalfilme, mis kajastavad nii Michelini tärnidega pärjatud toidukohtade, maailmatasemel tippkokkade kui ka näiteks teravaid elamusi pakkuvate tšillide lugusid.
 
„Me filmivalikust leiab elamusi igale maitsele – Michelini tärne pälvinud tipprestoranide saagad, retked maailma põnevamatesse paikadesse, toidukunsti perfektsusteni lihvivad kokad, teravaid maitseelamusi pakkuvad tšillipiprad kui ka veinitarkust ja lummavat maastikukunsti,“ tutvustab Taivi Koitla, festivali üks korraldajatest.
 
Täpsemalt kuuluvad programmi dokumentaalid „Piprapead“ tšillinduse ajaloost ja inimeste mõõtmatust armastusest tšillipiparde vastu, „Loomult põhjamaine – Michelini tärnid II“ Fääri saartel asuvast kahe Michelini tärniga pärjatud restoranist KOKS, „Püüdes perfektsust“ neljast Jaapani tunnustatud kokast ja Jaapani ainulaadsest ning kõrgetasemelisest toidukultuurist, „Peopesal: kulinaarne portree“ Jaapani koka korraldatud kalarevolutsioonist Londonis, „Mirazuri taastulek“ Argentiinas sündinud kokast Mauro Colagrecost ja tema kolme Michelini tärniga pärjatud restoranist Mirazur, „Mees maastikul: Jim Denevani elu ja kunst“ erakordsest ja teedrajavast Ameerika multimeedia kunstnikust ja kokast ning „Veinitarkus taldrikul“ viinapuuaedadest, veinikeldritest, hinnalistest gastronoomiamekadest ja pühendunud ekspertidest, kes otsivad täiuslikke kooslusi toidu ja veini vahel.
 
Toidufilmide festival toimub 15.-18. septembrini kinos Sõprus, kokku saab kümnel seansil vaadata seitset värsket dokumentaali. Piletid on müügil kinokassas ja veebilehel www.toidufilmidefestival.ee. Filmid linastuvad ingliskeelsetena või ingliskeelsete subtiitritega.


 

Edasi lugemiseks: