Linnuliha retseptid
16. september 2022, 07:34

SOOJENDAV JA TÄIDAB KÕHTU | Toskaana stiilis kanasupp

Korralikult tummine supp köögiviljade ja kanalihaga on see, mis jahedatelt sügispäevadel soojendab ja korralikult kõhtu täidab. Supisse sobib nii praetud kana, kui ka näiteks kanapraest üle jäänud või hoopis grillitud kanaliha. Lehtkapsa asemel võib supi sisse panna spinatit. Hea krõbe sai passib kõrvale samuti. 

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
2 tk Kanafilee
2 spl Oliiviõli
1 tk Sibul
2 tk Porgand
2 tk Kartul
1 tk Sellerivars
0.5 tl Kuivatatud tüümian
1 l Kanapuljong
400 g Valged oad
100 g Lehtkapsas
Punt hakitud peterselli
2 spl Riivitud parmesan
Röstitud sai serveerimiseks

Valmistamine

1. Kuumuta õli pannil. Pruunista kanafileed mõlemalt poolt ja maitsesta soola ning pipraga. Kalla pannile kiht kuuma vett, kata kaanega ja hauta 10-12 minutit või kuni kana on hästi pehme.

2. Vahepeal koori ja haki sibul. Koori porgandid ja kartulid, lõika väikesteks kuubikuteks. Haki seller.

Kuumuta õli kastrulis ja hauta sibul selles 7-8 minutiga pehmeks.

3. Lisa purustatud küüslauk ja tüümian ning kuumuta 1-2 minutit. Lisa seller, porgand ja kartul ning kalla potti puljong. Maitsesta soola ja pipraga, kuumuta keemiseni ja hauta 20 minutit. Lisa nõrutatud oad ja keeda veel 5 minutit.

4. Rebi kanaliha 2 kahvli abil ribadeks, pane supisse ja kuumuta läbi. Lisa ribadeks lõigatud lehtkapsas ja kuumuta veel 1-2 minutit.

5. Kui vaja, maitsesta suppi veel soola-pipraga. Tõsta taldrikutesse, puista peale peterselli ja riivitud parmesani. Serveeri saiaga.