Pille Enden 19. september 2022 07:03
Ka Chilli con Carne`st ehk lihaga tšillist võib oma päevase köögiviljaportsu kätte saada, kui lisada ebatraditsioonilisi kõrvitsat ja kaalikat. Tavapäraselt sisaldab see vürtsikas hautis liha, tomateid ja ube ning loomulikult tšillit. Rooga või serveerida tortillasse keeratuna või pakkuda soojendatud tortillasid kõrvale, aga kõrvale sobib ka riis. 

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
1 tk Sibul
1 tk Kaalikas (400 g)
400 g Kõrvits
2 spl Õli
2 tk Küüslauguküüs
1 tk Punane tšilli
400 g Veisehakkliha
7 dl Kanapuljong
2 spl Tomatipasta
2 prk Tükeldatud tomatid (800g)
1 prk Punased oad (400g)
1 tk Laim
1 tk Avokaado
4 tk Tortilla
1.5 dl Riivitud tugevamaitseline juust
1 dl Hapukoor
Koriandrilehed
Punane tšilli

Valmistamine

1. Koori ja haki sibul. Koori kaalikas ja kõrvits, lõika väikesteks kuubikuteks.

2. Kuumuta kastruli põhjas õli, lisa sibul ja prae mõõdukal kuumusel 5 minutit või kuni see pehmeneb. Lisa purustatud küüslauk ja hakitud tšilli ning kuumuta läbi.

3. Suurenda pliidi kuumust, pane potti hakkliha ja pruunista.

4. Kalla potti puljong. Kuumuta keemiseni, lisa kaalikas ja pool kõrvitsast. Keeda 15 minutit või kuni kõrvits on nii pehme, et hakkab lagunema.

5. Lisa tomatipasta, tükeldatud tomatid, nõrutatud oad ja ülejäänud kõrvits. Hauta veel 15-17 minutit kuni segu pakseneb ja kõrvits on pehme. Maitsesta laimimahlaga ning timmi maitset, kui vaja, soola ja pipraga.

6. Koori ja tükelda avokaado kuubikuteks. Soojenda tortillad kuival pannil või ahjus.

Serveeri chillit riivitud juustu, hapukoore, avokaado, koriandrilehtede ja tšilliviilude ning tortilladega.