Tiina Lebane 11. november 2022 06:49

Mahlased ja pehmed rullkuklid on vormis kenasti kõrvuti, nii et taina vahele määritud ürdi-küüslauguvõi jõuab küpsedes mõnusalt kuklitesse imbuda. Kasuta tugevama maitsega ürte, näiteks salveid, tüümiani või rosmariini. Kui kukleid jääb järele, siis mähi need küpsetuspaberisse ja kilekotti. Nii säilib kuklite imeline pehmus ka järgmisel päeval.

Koostisosad
1 dl Piim
25 g Presspärm
2 tk Muna, L suurus
5.5 dl Nisujahu
1 tl Sool
1 tl Suhkur
2 dl Riivitud parmesan
150 g Toasoe või
3 spl Hakitud ürdid
1 tk Suur küüslauguküüs, hakitud
Muna määrimiseks
Soolahelbeid peale

Valmistamine

9 tk

1. Soojenda piim käesoojaks (37 kraadi), vala suurde kaussi. Murenda juurde pärm ja sega, kuni pärm on sulanud. Lisa munad, suhkur, sool, jahu ja riivitud parmesan ning sega ühtlaseks. Kaalu välja 100 g võid ja sega see osade kaupa taina hulka. Sõtku tainast, kuni see on sile ja elastne ning hakkab käte ja kausi küljest lahti tulema (8-10 minutit). Kata tainas toidukile ja rätiga ning lase toasoojas tund aega kerkida.

2. Pruunista poti põhjas 50 g võid, kuni see muutub kuldseks ja lõhnab veidi pähkliselt. Tõsta tulelt ning lisa hakitud ürdid ja küüslauk. Lase toasoojas jahtuda, siis on või hiljem tainale määrimiseks just õige konsistentsiga.

3. Vooderda umbes 20 x 25 cm ahjuvorm küpsetuspaberiga. Rulli kerkinud tainas jahuga üle puistatud tööpinnal lahti umbes 30 x 20 cm plaadiks. Pintselda üle ürdi-küüslauguvõiga ja keera pikemast servast tihedalt rulli. Lõika 9 võrdseks tükiks ja tõsta vormi. Lase kaetult kerkida veel umbes 30 minutit.

4. Pane ahi 200 kraadi peale sooja. Pintselda kuklid lahtiklopitud munaga üle ja puista peale soolahelbeid. Tõsta vorm ahju, alanda kuumust 180 kraadini ja küpseta kukleid umbes 30 minutit, kuni need on pealt kenasti kuldsed.