Tiina Lebane 22. september 2022 11:54
Kaunilt roheline ja krõmpsuv salat värske kurgi, varsselleri ja viinamarjadega, millele on lisatud fetajuustu, mündilehti ja pistaatsiapähkleid. Salatikastmes saad ära kasutada kurgi seemnetega osa, millele sidrunikoor ja -mahl annavad mõnusat värskust ja hapukust.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
1 tk Pikk kurk (400g)
2 spl Oliiviõli
1 spl Värskelt riivitud sidrunikoor
2 spl Värskelt pressitud sidrunimahl
Must pipar
0.5 tl Soolahelbed
2 tk Sellerivars
250 g Rohelised viinamarjad (seemneteta)
150 g Feta või mõni teine valge salatijuust
4 spl Jämedalt hakitud pistaatsiapähklid
Mündilehed

Valmistamine

1. Koori kurk ja lõika pikuti pooleks. Kaabi lusikaga vesine seemnetega osa kaussi ja lõika kurk tükkideks. Väljakaabitud kurgisisu saad maitsva kastme: lisa õli, sidrunikoort ja -mahla ning maitsesta soolahelveste ja pipraga. Jäta ootele.

2. Puhasta sellerivarred ja tõmba juurviljakoorijaga mõned lokkivad ribad, ülejäänud varreosa lõika tükkideks. Pese ja poolita viinamarjad ning sega koos selleri ja kastmega kurgitükkide hulka. Tõsta taldrikutele või vaagnale ning tõsta peale fetatükke, hakitud pistaatsiapähkleid ja mündilehti. Söö kohe.