Tiina Lebane 20. september 2022 07:42
Taimne hautis valmib rõõmustavalt kiiresti, kui kasutad keedetud peeti, olgu see siis pärit poest või enda peenralt, aga varem pehmeks keedetud. Tagasihoidliku läätse ja magusapoolse peedi maitse seob heaks tervikuks õunaäädika-sinepikaste. 

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
4 spl Oliiviõli
200 g Punased läätsed
1 tl Jahvatatud vürtsköömen
1 tl Karripulber
350 ml Aedviljapuljong
400 g Keedetud peet
4 tk Sibulavars
Värske petersell
1 tl Sinep
3 spl Õunaäädikas
1 spl Mesi
Sool
Must pipar

Valmistamine

1. Kuumuta poti põhjas 1 sl õli. Lisa potti läätsed, vürtsköömen ja karripulber ning prae segades paar minutit. Lisa puljong, lase keema tõusta ja hauta vaiksel tulel umbes 8-10 minutit.

2. Mõõda kaussi 3 sl oliiviõli, lisa sinep, õunaäädikas ja mesi ning maitsesta soola ja pipraga. Vala kaste kuumadele läätsedele ja sega läbi.

3. Lõika keedetud peedid väikesteks tükkideks. Haki sibulavarred ja petersell. Sega peet ja hakitud maitseroheline ettevaatlikult läätsede hulka. Kui vaja, lisa soola-pipart ja söö kohe.