Võileivade retseptid
12. september 2022, 11:35

KUSTUTAB ALATI NÄLJA | Einevõileib munakreemi ja kurgilindiga (1)

Aeg on meie taldrikule tagasi tuua nõukaajast tuttav einevõileib – toitev, soodne ja vahel ka külmkapist ülevaate andev universaalne roog.  Einevõileib sobib nii hommiku- kui ka õhtusöögiuks, selle võib koolilapsele kappi valmis teha ja veidi peenemal moel ka külalistele pakkuda. Selles retseptis on kihilise eineleiva vahel maitsekas munakreem ja ümber kaunis kurgilint. 

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
2 tk Muna
2 tk Majonees
1 tk Pikk kurk
0.5 dl Hakitud, marineeritud kurk
3 spl Hakitud kapparid
Sool
Must pipar
1 tk Vormileib
Peale sibulavarred ja idud

Valmistamine

5-6 tundi säilivad külmas, ei vetti liialt

1. Munakreemi jaoks keeda munad kõvaks (u 9 minutit). Jahuta külmas vees, koori. Purusta munad kahvliga ja sega kokku 1 dl majoneesi ning hakitud marineeritud kurgi ja kapparitega. Maitsesta kreem soola ja pipraga.

2. Lõika vormileivast 8 suuremat piklikku viilu (osa leivast võib ka järele jääda). Lõika viiludelt paks koorik ära. Määri pool kreemist neljale viilule ja tõsta teine viil katteks peale. Jaga ülejäänud kreem leibadele. Määri ülejäänud majonees leibade külgedele.

3. Pese kurk ja tõmba sellest juurviljakoorijaga pikuti õhukesed viilud. Suru viilud leibade ümber. Kasuta ära kõik viilud, nii et võid julgelt leibadele mitu kurgiringi ümber tõmmata. Puista peale hakitud sibulavarsi ja idusid. Söö kohe või hoia mõni tund külmas.