Vöneripitsa
Foto: Taimne TeisipäevTAIMNE PÄEVARETSEPT | Vöneripitsa
Lihtne krõbeda põhja ning toitva kattega pitsa teeb iga õhtupooliku nauditavaks.
Vaja läheb:
Põhi:
25 g presspärm
2 dl leiget vett
1 spl õli
5 dl nisujahu
0,5 tl sool
Kate:
200 g Vönerit
220 g ketšupit või pitsakastet
220 g taimset juustu
1 punane sibul
1 tomat
1 paprika
2 tl oreganot (kuivatatuna)
Valmistamine:
1. Valmista pitsapõhi või kasuta poest ostetud valmis pitsapõhja. Alustuseks lahusta pärm leiges vees. Sega lahustatud pärm ja õli jahu ning soolaga. Sõtku tainas ühtlaseks ja jäta see umbes üheks tunniks kerkima.
2. Jaga tainas neljaks osaks ja vormi neist pitsapõhjad. Soovi korral võib taigna kogusest teha ka ühe suure pitsapõhja.
3. Kanna pitsapõhjadele ketšup või pitsakaste ja raputa peale juust. Aseta sinna peale punase sibula, tomati ja paprika viilud ning Vöneri viilud. Kõige peale puista oreganot.
4. Küpseta ahjus 220-225 kraadi juures 15 minutit.
Kommentaarid (0)